Характеристика: Лецитин - це комплекс фосфоліпідів і ненасичених жирних кислот, є основним будівельним матеріалом клітинних мембран. Він є найважливішою хімічною речовиною для формування міжклітинного простору, нормального функціонування нервової системи, нормальної діяльності мозкових клітин, є одним з основних матеріалів печінки. Лецитин необхідний організму як будівельний матеріал для оновлення пошкоджених клітин. Із лецитину складається 50% печінки, 1/3 мозкових ізолюючих і захисних тканин, що оточують головний і спинний мозок.
Лецитин - це основний транспортний засіб для доставки поживних речовин, вітамінів і лікарських засобів в клітини тканин всього організму.
Лецитин покращує жировий, і особливо, холестериновий обмін, захищає печінку і стінки кровоносних судин від жирових (холестеринових) відкладень, стимулює роботу мозку, центральної нервової і серцево-судинної систем, підвищує опір організму впливу токсичних речовин і вільних радикалів, стимулює жовчовиділення.
Лецитин сприяє засвоєнню вітамінів (до 100%), особливо жиророзчинних, таких як вітаміни А, D, Е, К.
Вітамін В5 (пантотенова кислота) сприяє перетворенню холіну, що входить до складу лецитину, в ацетилхолін, який є одним з важливіших нейромедіаторів. В результаті чого покращується і прискорюється передача нервових імпульсів в корі головного мозку, і тим самим активізується розумова діяльність і творча активність, підвищується працездатність і покращується пам'ять.
Рекомендації по вживанню: Приймати по 1 чайній ложці (4-6 г) 2 рази на день під час прийому їжі.
Застереження при застосуванні: індивідуальна чутливість до компонентів.
Енергетична та поживна цінність в 100 г продукта: |
|
Енергетична цінність |
882 ккал/3690 кДж |
Білки |
0,0 г |
Жири |
98,0 г г |
Вуглеводи |
0,0 г |
Склад в одній порції: 1 порції (6г): |
|
Лецитин | 5,998 г |
Вітамін В5 (пантотенова кислота) | 0,002 г |
Товар доданий: Среда 15 августа, 2012.