Протеїн робить дієту легкою
Протеїн робить дієту легкою
Недавнє дослідження оцінило здібності макронутриентов - протеїнів,
вуглеводів і жирів - придушувати грелін, гормон, що стимулює апетит у
організмі людини. Відчуття голоду виникає так: рівень глюкози в
крові падає, в результаті чого в кишечнику секретується грелін,
який змушує певні клітини мозку ініціювати почуття
голоду. Після прийому їжі рівень греліну значно знижується.
Результати дослідження, проведеного вченими Школи Медицини
Університету Вашингтона в Сіетлі, показали: чим вищий вміст білка в
їжі, тим довше рівень греліну залишається зниженими після її
споживання.
Коли кожен з макронутриентов був оцінений на предмет відгуку греліну,
вчені виявили, що жири ніяк не відбиваються на його рівні. Вуглеводи
сприяють значному зниженню греліну на короткий час, але незабаром
його рівень злітає навіть вище нормального. Ймовірно, саме тому
люди, що дотримуються дієти високоуглеводной, так легко переїдають.
А ось споживання протеїну забезпечує знижений рівень греліну на
тривалий термін, тому високопротеиновая дієта дозволяє краще утамовувати
голод і спалювати підшкірний жир за умови контролю калорійності харчування.
Даний документ був доданий в Вторник 06 мая, 2008.