Корисні властивості зеленого чаю

Корисні властивості зеленого чаю

З огляду на те, що у складі зеленого чаю присутній досить багато корисних компонентів, для спортсменів цей напій представляє собою джерело позитивно впливають на організм речовин.

Танін

Ці компоненти являють собою феноли, поліфеноли і групу флавоноїдних елементів. Рослинний танін є прекрасним в'яжучим засобом, при впливі на слизову він змушує її с'ежіваться, а протеїнові речовини - стискатися. Іншими словами, зелений чай - відмінний засіб поліпшити травний процес.

Катехін

Вхідне до групи поліфенолів речовина в чаї присутня у великій кількості у вигляді епікатехін - EC, епігалокатехін - EGC, епікатехін галлата - ECG і епігаллокатехін галлата-EGCG. Останній з перерахованих займає в складі катехиновий сполук майже 15% і має найсильнішим антіоксідатівним дією. У чашці зеленого чаю міститься близько 40 міліграмів поліфінолов і дія їх як антиоксидантів можна порівняти з ефектом прийняття хорошою порції овочів і ягід. Особливо важливо вжити ці речовини для запобігання пошкоджень, що наносяться вільними радикалами.

Флавоноїди

Цей комплекс речовин представлений рослинними пігментами і пофарбованими в яскравий колір хімікаліями, які зустрічаються у свіжих овочах і фруктах. Флавоніди забезпечують прекрасну захист організму від інфекцій і освіти крововиливів.

Теанін

Ця речовина - амінокислота , її ефект впливу на мозок схожий дії транквілізатора , при цьому істотно стимулюється активність мозкової діяльності.

Корисність для бодібілдингу

Вживання перед фізичними навантаженнями зеленого чаю здатне забезпечити ефект, аналогічний впливу на організм суміші ЕСА (ефедрину, кофеїну, аспірину). При вживанні чаю нервова система буде знаходитися в розслабленому стані, а фізично організм стане активний. Підняття рівня метаболізму на 3% забезпечить прийом трьох чашок зеленого чаю в день.

Чайний лист

Чай є рослиною з сімейства камелії. Чорний, зелений, чи якийсь інший чай - це деривативи однієї рослини. Колір досягається особливими способами обробки листа, а ступінь дозрівання (ферментації) зумовлює вміст кофеїну в листі: чим довше відбувався процес, тим більше цієї речовини накопичується. Зелений чай серед всіх сортів володіє найменшим вмістом кофеїну і найбільшим числом корисних речовин, які зберігаються завдяки нетривалої ферментації.

Для спортсмена цей продукт може стати відмінним способом підтримати свій організм, адже ніякі штучні добавки не замінять те, що подарувала нам природа.


Джерело: Магазин - купити жіросжігателі в Україну
При копіюванні статті посилання на джерело обов'язкове.


Даний документ був доданий в Пятница 17 августа, 2012.
Магазин спортивного харчування | Рейтинг спортивного харчування | Контакти | Карта магазину|
© Інтернет-магазин спортивного харчування IronSport.com.ua™ 2006—2019

Купити спортивні товари - спортивне харчування, спортивний одяг, спортивний інвентар для бодібілдингу, спорту та дозвілля. Продаж і доставка по Києву і всій Україні.



Русский язык - Стаття - Корисні властивості зеленого чаю