Все про протеїнах

Все про протеїнах

Що таке протеїни

Протеїн(як спортивне харчування) являє собою концентрат із значним кількістю змісту високоякісного білка. Протеїн необхідний для ефективного підтримки і збільшення росту м'язової маси, не кажучи вже про корекцію раціону сучасної людини.

Сьогодні протеїн - це основа, що є матеріалом для синтезу нових молекул білка, а, отже, це джерело амінокислот, а також стимулятор білкового синтезу. Слід зазначити, що для підтримки наявної м'язової маси треба приймати не менше 2 г повноцінного протеїну на один кілограм ваги людини в добу.

Види протеїнів

Соєвий протеїн- це прекрасне джерело білка, проте в ньому міститься мале кількість метіоніну (амінокислоти). Даний протеїн, по-перше, покращує обмін речовин, по-друге, виводить підшкірний жир. Це, звичайно, не найкращий вид протеїну, але іноді застосовувати його цілком можна, приміром, з метою надання рельєфності м'язів.

Яєчний протеїн- джерело білка, який тривалий час вважався справжнім «флагманом» спортивного харчування, оскільки амінокислоти в даному вигляді протеїну мають найбільш оптимальний і потрібний баланс. Процес засвоювання яєчного протеїну протікає досить швидко. До того ж даний протеїн охороняє м'язові тканини від руйнування, а після його застосування спостерігається приплив не тільки м'язової сили, а й енергії.

Сироватковий протеїн- найкращий постачальник білка для бодібілдерів, який багатий амінокислотами. Після виснажливих тренувань саме цей білок відновлює імунну систему. До того ж, він засвоюється в організмом без залишку, спрямовуючи енергію саме на м'язовий зростання, а не відкладаючи її в якості жирових запасів.

Визначаємо якість протеїну

Дієтологами розроблений ряд технологій, а також рейтингових шкал, які дозволяють визначити якість вживаного протеїну. Одним з найважливіших показників якості протеїну є його здатність викликати ріст і розвиток тканин.

Справа в тому, що вчені з'ясували, - одні амінокислоти незамінні, тоді як інші - Цілком замінювані. Дана концепція була застосована до диференціації протеїнів, які використовуються в харчуванні. Так і була створена рейтингова шкала, яка оцінює протеїн по тому фактору, чи є він повним або неповним.

У повних протеїнах міститься достатня кількість всіх без винятку незамінних амінокислот, які необхідні для нормального росту, а також розвитку. А от у неповних протеїнах відсутні одна або декілька незамінних амінокислот. Такий недолік може спричинити за собою неправильний ріст і розвиток організму.

На сьогоднішній день існують і інші рейтингові шкали, що прагнуть з найбільшою точністю визначити ту кількість амінокислот протеїну, яке було засвоєно організмом і використано з метою будівництва тканин, а також біомолекул.

Такими шкалами є:
- КПДП (або PER) - це коефіцієнт корисної дії протеїну;
- БЦ (або BV) - це біологічна цінність;
- ПАСБІО (або PDCAAS) - це відсоток амінокислот, що входять до складу протеїну,
який використаний організмом.

Нагадаємо, що всі ці шкали створені на основі проведених дослідів над тваринами, тому в повній мірі не можуть надати всебічної оцінки процесів, які відбуваються у сфері харчування людини.



Джерело: www.IronSport.com.ua - спортивне харчування
Всі права захищені Магазин спортивного харчування www.IronSport.com.ua
При копіюванні статті посилання на джерело обов'язкове.

Даний документ був доданий в Понедельник 23 января, 2012.
Магазин спортивного харчування | Рейтинг спортивного харчування | Контакти | Карта магазину|
© Інтернет-магазин спортивного харчування IronSport.com.ua™ 2006—2019

Купити спортивні товари - спортивне харчування, спортивний одяг, спортивний інвентар для бодібілдингу, спорту та дозвілля. Продаж і доставка по Києву і всій Україні.



Русский язык - Стаття - Все про протеїнах Магазин спортивного харчування